BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

tisdag 2 oktober 2007

Jakt i Dorotea

Vi har varit till Dorotea i helgen och jagat. Strålande väder och sol i bilen när vi åkte dit, men resten av helgen har det varit regnigt och extrem luftfuktighet. Inte gjort så himla mycket, väldigt trevligt ändå.
Riktig trollskog var vi i på måndan.
De här grisarna har inget med jakten att göra, utan de fanns hos Uno och Helen som vi var om hos en sväng när vi kom fram. Där fick jag vara med om en extraordinär upplevelse. Jag berättade att jag hade ont i nacken och huvudet, och en timme senare hade jag fått både massage och zonterapi, och två starka groggar och en jägermeister. Nacken och skallen blev iaf bra, osäkert vad av det jag fick som kurerade den :)
A bär in ved. Var 10 grader i stugan när vi kom. En stund senare 20 och ännu lite senare 25:)
A har bäddat fint i rosa och persikofärgat. Så manligt i jaktstugan :)
Blir skumt inne när det är mulet ute och man saknar elbelysning. En pannlampa är bra när man ska packa.
Fikapaus. Vi hade med oss öl, vatten, rökt kött och kexchoklad.
mmm...så gott!


Tira och hennes första fågel, en orrtupp. Blev väldigt lyckat. Hon skällde upp fågeln i ett träd. Fortsatte skälla på den, Anders sköt och fågeln föll ner framför henne.
Dagen efter sköt A en tjädertupp för Maja. På det hela taget skötte sig hundarna bra.
Tillbaka i stugan, trötta och möra.
Precis när vi kom hem kom Elis och hälsa på. Elis är född 1911 och bor själv i en stuga inne i skogen. Vi bjöd på glögg. Jag och A blev enormt trötta och Elis blev upplivad :)
Är så mysigt i stugan på kvällen, mörkt ute, elden sprakar i vedspisen, bara fotogenlampan och värmeljus tända. Ska man spela kort får man ha pannlampan på sig.
Varmt blir de:) Undrar om det finns någon baktanke med att elda på de där viset så att man knappt kan ha kläder på sig? Hmmm... :)
Brolampa.
Ja, just de. Här hänger bytet. Originellt.
För den modeintresserade finns mycket jaktkläder i olika modeller att prova.

På hemvägen åkte vi förbi buddisttemplet i Fredrika. Där fanns en buddistmunk och vi fick små presenter och ett snöre om handleden med en bön och lycka till.

1 kommentarer:

Anonym sa...

Du är välkommen att bli medlem i www.FashionWay.se